Dé competitie voor jonge ingenieurs

Workshop #2 & inleveren definitieve concept op 27 april a.s.

We kijken met veel plezier terug op de tweede D&D workshop! We hopen dat de deelnemers zich goed hebben kunnen voorbereiden op het maken van de beste pitch!

Hieronder is informatie te voor het inleveren van het definitieve concept.

Het idee is uitgewerkt op een niveau waarvan jij denkt dat je de jury kunt overtuigen hét winnende idee te hebben. Het uitgewerkte concept (mag van alles zijn: filmpje, PDF, schoenendoos etc.) lever je uiterlijk vrijdag 27 april vóór 23.59 uur per mail in t.a.v. info@doeendurf.nl óf fysiek naar het adres van Koninklijke NLingenieurs (op eigen risico dat het op tijd binnen is).

Het idee is op conceptueel niveau uitgewerkt, waarbij duidelijk moet zijn: wat wil je, wat kan het en hoe ziet het eruit? De wedstrijd draait om het idee, het hoeft geen werkend product te zijn. Een prototype of impressie is natuurlijk leuk en kan zeker helpen voor de jury. De inzendingen van vorig jaar geven een goed beeld. Vervolgens worden vrijdag 4 mei a.s. de vijf finalisten bekend gemaakt. De vijf finalisten leveren uiterlijk maandag 21 mei vóór 23.59 uur een filmpje aan van maximaal 1 minuut, welke wordt afgespeeld tijdens Het Ingenieursdiner op 24 mei a.s. De bijdrage voor de teams die deelnemen aan de finale is verlaagd naar € 300.

Naar aanleiding van de eerste workshop met Paul Iske, is het optioneel om ook een vlog van maximaal 1 minuut in te leveren bij het idee, om mee te dingen voor de Award voor de meest Briljante Mislukking. De prijs wordt persoonlijk uitgereikt op het Ingenieursdiner door de Chief Failure Officer (CFO), Paul Iske, himself. Voorwaarden hiervan is wel dat er minimaal drie teams meedingen voor deze prijs.

Nog even de criteria van de jury 2018 (de jury wordt 4 mei a.s. bekend gemaakt) op een rijtje:

  • Het concept wordt gescoord op innovatiegehalte en originaliteit, mate en diepgang van uitwerking, aangetoonde haalbaarheid, mogelijke spin-off en verkoop potentieel;
  • Het concept moet door de (sociale) media opgepakt kunnen worden en interessant zijn voor de buurvrouw, je neefje, de politiek en opdrachtgevers. Welk team weet hun concept het beste aan de man te brengen?;
  • De ideeën van de teams moeten de trots en verbinding van de deelnemers en het publiek aanspreken, iconisch zijn;
  • De deelnemers en de lidbedrijven moeten zich in hun idee en uitwerking herkennen en voelen dat ze er wat aan hebben;
  • De ideeën moeten meer ideeën kunnen voortbrengen voor Nederland.

Wij zijn nog op zoek naar een sponsor voor het winnende team, bijvoorbeeld Gemeente Amsterdam of Provincie Noord Holland, zodat het idee ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Meer informatie hierover volgt snel.

Alvast wat informatie over de finaledag (zie bijgaand nog een keer de save the date).

Locatie
TOBACCO Theater, Nes 75-87 in Amsterdam

Programma
15.00 uur           Aanvang
15.30 uur           Introductie + loting teamvolgorde
15.45 uur           Pitches (maximaal 5 minuten per team)
17.30 uur           Aanvang Ingenieursdiner
18.40 uur           Filmpjes ideeën finalisten D&D (maximaal 1 minuut per team)
20.45 uur           Uitreiking D&D + pitch (maximaal 5 minuten) van winnend team
22.00 uur           Einde

Alléén de finalisten (maximaal 5 deelnemers per team) zijn uitgenodigd voor de finale en het Ingenieursdiner op 24 mei a.s. De finalisten ontvangen de officiële uitnodiging.

Mocht je feedback wensen op jullie pitch? Dan kunnen de finalisten, voorafgaand aan de finaledag, hun pitch op film naar ons sturen voor feedback. Dit is uiteraard niet verplicht. Meer informatie hierover volgt na de bekendmaking van de finalisten.

Ps. Volg ons op Instagram @jongnlingenieurs! De finale zal ook (live) te volgen zijn op onze Instagram.

Stacey Prinsen • 12 april 2018


Previous Post

Next Post