Dé competitie voor jonge ingenieurs

Criteria jury 2018

Jullie idee werk je uit tot op een niveau waarvan jij denkt dat je de jury kunt overtuigen hét winnende idee te hebben. Je uitgewerkte concept lever je uiterlijk vrijdag 27 april vóór 23.59 uur per mail in t.a.v. info@doeendurf.nl óf fysiek naar het adres van NLingenieurs (op eigen risico dat het op tijd binnen is). Vervolgens worden binnen een week de 5 finalisten bekend gemaakt.

Naar aanleiding van de eerste workshop met Paul Iske, is het optioneel om ook een vlog van maximaal 1 minuut in te leveren bij het idee, om mee te dingen voor de Award voor de meest Briljante Mislukking. De prijs wordt persoonlijk uitgereikt door de Chief Failure Officer (CFO), Paul Iske,  himself.

Het idee op conceptueel niveau is uitgewerkt. Wat wil je, wat kan het en hoe ziet het eruit? De wedstrijd draait om een idee, het hoeft geen werkend product te zijn. Een prototype of impressie is natuurlijk leuk en kan zeker helpen voor de jury. De inzendingen van vorig jaar geven een goed beeld. De flyer en het filmpje van Sweco zijn een makkelijk voorbeeld: het is duidelijk wat het doel en de visie is, hoe het eruit komt te zien, wat je er mee kunt en hoe het in grote lijnen uitgevoerd moet worden, maar er is geen werkende website/app o.i.d.

Elke beslissing van de jury wordt gemaakt door de volgende punten in acht te nemen:

  • Het concept wordt gescoord op innovatiegehalte en originaliteit, mate en diepgang van uitwerking, aangetoonde haalbaarheid, mogelijke spin-off en verkoop potentieel;
    Het concept moet door de (social) media opgepakt kunnen worden en interessant zijn voor de buurvrouw, je neefje, de politiek en opdrachtgevers. Welk team weet hun concept het beste aan de man te brengen?;
  • De ideeën van de teams moeten de trots en verbinding van de deelnemers en het publiek aanspreken, iconisch zijn;
  • De deelnemers en de lidbedrijven moeten zich in hun idee en uitwerking herkennen en voelen dat ze er wat aan hebben;
  • De ideeën moeten meer ideeën kunnen voortbrengen voor Nederland.

Stacey Prinsen • 15 maart 2018


Previous Post

Next Post