Dé competitie voor jonge ingenieurs

50 jonge ingenieurs werken aan de stad van de toekomst.

De Doe & Durf competitie van jongNLingenieurs is gestart, en hoe! Op 16 februari kwamen 50 jonge ingenieurs samen in Amsterdam om aan de hand van een workshop door Carolien Gehrels hun idee voor de stad van de toekomst verder vorm te geven. Tien teams afkomstig van acht ingenieursbureaus doen dit jaar mee aan de competitie die in het teken staat van de innovatie voor stedelijke ontwikkeling, maar wat moet je hierbij nu bedenken? Carolien Gehrels begon de workshop met een toelichting op de uitdaging van hedendaagse bestuurders. Moeten we mono lytisch denken of juist poly centrisch? Hoe om te gaan met een actueel thema als leegstaand vastgoed en leegloop van steden? Spreken we over steden of regio’s? Na de presentatie kregen alle teams afzonderlijk feedback van Carolien op hun ideeën.

Samenvattend kunnen we nu al stellen dat de teams zichzelf uitdagen en de lat hoog leggen. Ze denken niet alleen in technische oplossingen maar hebben allemaal een analyse gemaakt van de huidige steden. Welke kansen liggen er voor de burgers en de bezoekers van de stad? Zij zijn immers de ambassadeurs. Welke ontwikkeling helpt bestuurders en bedrijven om een stad weer leefbaar te maken?

We zijn als organisatie dan ook ontzettend trots dat Carolien afsluitend alle teams complimenteerde met de hoogwaardige oplossingsrichtingen. Ze is enthousiast dat de ingenieurs vanuit hun technische achtergrond en expertise juist kiezen voor innovaties die de harde techniek voorbij gaan.

Meer weten over Doe & Durf, de teams en de resultaten? Houd onze website www.doeendurf.nl en twitter @doedurf in de gaten.

Eerste workshop

 

caroliengehrelsDeelnemersgezondestadvitalestadworkshop

Verginia Jap-A-Joe • 17 februari 2016


Previous Post

Next Post